Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új Tűzoltógépjármű átvétele Budapesten

2009.12.17

Az idei esztendő, sőt az utóbbi évek egyik legjelentősebb szerátadási rendezvényére került sor az OKF szervezésében december 17-én a BM HEROS Javító és Gyártó Zrt. Ezüstfa utcai telepén. Varga Zoltán önkormányzati miniszter, az OKF szakmai vezetése 32 tűzoltó autót adott át mintegy 2,6 milliárd Ft értékben.

 

A tűzoltóság technikai fejlesztése köztudottan folyamatos, több évet átfogó szakmai fejlesztési tervekre épült és épül. A mostani esemény egy sajátos mérföldkő, amely a 2006-2009 közötti időszakra vonatkozó műszaki fejlesztési koncepció gyakorlati megvalósulását jelenti. A tűzvédelmi bírságból és a biztosítók tűzvédelmi hozzájárulásából, valamint a pályázati önrészekből alakított finanszírozásra épülő koncepció több mint 13 milliárd forint értékű fejlesztést irányzott elő.

 

A tűzoltó gépjárművek és járműfelépítmények gyártásával foglalkozó cég Ezüstfa utcai telepének gyártáscsarnokában lezajlott mai szerátadási ünnepségen részt vettek az Önkormányzati Minisztérium, a katasztrófavédelem, az érintett önkormányzatok és tűzoltóságok, a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége, a szakmai és érdekképviseleti szervezetek, a gyártó cégek vezetői, képviselői.

 

Az ünnepi ceremónia egyik legemlékezetesebb mozzanata következett: Varga Zoltán miniszter és dr. Tatár Attila tű. altábornagy, az OKF főigazgatója adta át az új tűzoltógépjárművek indítókulcsait és az azzal járó emléklapokat az átvevő tűzoltóparancsnokoknak. A gépjárműveket Ajka, Balmazújváros, Békéscsaba, Csurgó, Dunaújváros, Egyek, Győr, Heves, Jászkisér, Kisbér, Komárom, Létavértes, Mezőkovácsháza, Miskolc, Mohács, Nagykanizsa, Orosháza, Pápa, Pomáz, Püspökladány, Soltvadkert, Szeged, Szekszárd, Tatabánya, Tiszakécske, Tótkomlós, Vál és Vámosmikola tűzoltóságai kapták.

 

A levezető elnök felkérésére az ünnepség résztvevői megtekintették a vendéglátó vállalat udvarán kiállított – immáron átadott – szereket. Varga Zoltán és dr. Tatár Attila elbeszélgetett a gépjárművek előtt felsorakozott tűzoltókkal. Ez utóbbiak kérésére megannyi fénykép készült emlékbe erről a hideg, decemberi, de sokak számára mégis szerencsés napról.

 

A mappában található képek előnézete Új Tűzoltógépjármű átvétele Budapesten